Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Verificiranjem mandata novoizabranih zastupnika u Prištini je u petak konstituirana nova Skupština, a izbor njezina predsjednika i predsjedništva ostavljen je za sjednicu koja će se održati 9. siječnja.


Sjednicom su predsjedali najstariji i najmlađa zastupnica, Mark Krasniqi iz Albanske demokršćanske stranke i Njomza Emini iz Alijanse za novo Kosovo, a nazočilo je 112 od 120 zastupnika.

Vezani članci Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Beograd traži reakciju na carinske mjere Prištine: Srbija spremna na pregovore ''kad se druga strana urazumi'' Aleksandar Vučić i Ivica Dačić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Srbija slavi: Kosovu po treći put odbijeno članstvo u Interpolu

Članovima Skupštine obratio se prigodnim govorom i civilni
upravitelj UN-a Joachim Ruecker.

Parlamentarni i općinski izbori na Kosovu održani su 17.
studenoga i na njima je izabrano 120 zastupnika a najviše mjesta osvojila je Demokratska partija Kosova (DPK)- 37, pa bi po Poslovniku o radu ta stranka trebala predložiti predsjednika skupštine.

Budući da još nije postignut dogovor između Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova o formiranju vladajuće koalicije, mandatar za sastav vlade, predsjednik DPK-a Hashim Thaqi izjavio je da će to biti učinjeno do 9. siječnja kada će Skupština izabrati svojeg predsjednika i predsjedništvo kao i novu kosovsku vladu.