Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skandal s neispravno deklariranim sastojcima u raznim mesnim proizvodima širi se Europom. Najnoviji slučaj stiže iz Švicarske, gdje su konjsko meso pronašli u lazanjama, koje su trebale sadržavati govedinu.


Švicarski trgovački lanac Coop objavio je u srijedu na svojoj internet stranici da je vanjskom analizom zaleđenih lazanja povučenih iz prodaje u utorak utvrđeno da sadrže konjsko meso.

Coop je "iz mjera opreza" povukao iz prodaje lazanje francuske tvrtke Comigel. Odlučeno je da će se izvesti analiza proizvoda kako bi se doznalo u kojoj mjeri su isporuke Comigela zahvaćene pogrešnim deklaracijama, naveo je u utorak jedan glasnogovornik.

Vezani članci Slika nije dostupna Britanci i Irci uznemireni: 'Goveđi' hamburgeri sadržavali i konjsko meso Slika nije dostupna Govedina kloniranih krava završila u prodavaonicama

>> Britanci i Irci uznemireni: 'Goveđi' hamburgeri sadržavali i konjsko meso

Comigel, tvrtka čije se sjedište nalazi u Metzu na istoku Francuske, proizvela je lazanje trvtke Findus prodane u Velikoj Britaniji, koje su trebale sadržati govedinu, a nađena je konjetina.

"Klijenti koji su kupili proizvod (Zelene lazanje bolonjeze tvrtke Coop) mogu ih vratiti u supermarkete koje izaberu i bit će im vraćen novac, naveo je švicarski distributer na svojoj stranici.

Coop i dalje prodaje zaleđene lazanje drugih tvrtki koje su proizvedene u Švicarskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook