Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Srbi su narod poznat po ksenofobiji i mržnji prema strancima', riječi su kojim je Omara Bakrija Abuharaza počeo kolumnu u Sudan vision daily.


Abuharaz poziva sunarodnjake da 'ne slijede srpski mentalitet' i da se okrenu dijalogu s dominantno kršćanskim Južnim Sudanom, koji se prošle godine ocijepio, piše Blic.

Vezani članci Neprimjeren i uvredljiv natpis na okretištu Črnomerec FOTO Ustaški znak, kukasti križ i ''Zagreb mrzi Srbe'': Sramotni grafit osvanuo na poznatom okretištu Osvanuli plakati \'\'Budi e-Srbin\'\' Ne budi samo Srbin... budi e-Srbin. Ponuda od 13. pyjнa: Osvanuli plakati, otkrivamo o čemu se radi

Tekst je nastavio vicem o Srbima. 'Srbin živi u malom gradu sa suprugom i djecom u lijepoj kući i vodi lagodan život, dok njegov susjed, koji je druge rase, živi u kućici sa suprugom i dvoje male djece. I jedni i drugi preživljavaju samo zahvaljujući po jednoj kravi koju posjeduju. Srbin svakog jutra pomuze kravu, a žena mu pomogne da mlijeko prelije u male plastične boce. On onda biciklom ode do obližnjeg grada gdje ga proda kako bi kupio nešto namirnica.

>> SAD: Iran, Sirija, Sudan i Kuba pokrovitelji terorizma

Jednog dana Srbinu dođe anđeo koji mu kaže da će mu ispuniti bilo koju želju. Anđeo ga pita što želi, a Srbin mu odgovara: 'Želim da susjedu crkne krava. Zaprepašteni anđeo ga upita: 'Hoće li te to učiniti sretnim?' A Srbin na to odgovara: 'Ne, ali mojeg susjeda će učiniti očajnim'.

Ispričao se Srbima

Abuharaz u kolumni poručuje Sudancima da je takvo razmišljanje krivo i da se trebaju okrenuti dijalogu. No, autor kolumne u izjavi za Blic ispričao se Srbima i rekao da su oni dobar narod te kako prema njima gaji simpatije. Kaže da nikada nije bio u Srbiji i da je vic davno pročitao u nekim novinama dok je studirao u Americi.

Abuharaz je pojasnio kako se njegova kolumna odnosila na ulogu Srba u događajima u bivšoj Jugoslaviji, a ne na sadašnju situaciju. 'U Titovoj Jugoslaviji situacija je bila drugačija, Srbi su bili većinski narod i htjeli su dominirati. Sada kada imaju svoju zemlju sve je drugačije', rekao je.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju