Čelnici zemalja jugoistočne Europe okupili su se u Portorožu na marginama Summita 100 - skupa vodećih gospodarstvenika regije.


Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na bilateralnom sastanku sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom razgovarala je o stanju u regiji i summitu inicijative Brdo Brijuni koji se ovaj tjedan održava u Crnoj Gori.

Iz Portoroža izvještava Danijel Vrbota.

S makedonskim predsjednikom Gjorgjem Ivanovim razgovarala je o potpori Hrvatske Makedoniji u pristupu euroatlantskim integracijama. Ivanov je hrvatsku predsjednicu obavijestio o nedavnim sukobima koji su potresli tu zemlju.

DNEVNIK ISTRAŽUJE – Što građani misle o Predsjednici nakon 100 dana mandata

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović i Jelena Veljača (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Jelena Veljača nakon sastanka s Predsjednicom: "Ponosna sam ako sam pomogla u borbi protiv nasilja" Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Predsjednica o nedolasku na prosvjed #spasime: "Imala sam privatne obveze"

Domaćin susreta, slovenski predsjednik Borut Pahor, goste je proveo ulicama susjednog Pirana gdje su ih pozdravili gradonačelnik Peter Bossman, piranska djeca i brojni prolaznici.

Na skup su se uz hrvatsku predsjednicu i predsjednika Makedonije stigli crnogorski predsjednik Filip Vujanović, predsjedatelj predsjedništva BiH Mladen Ivanić i srbijanski ministar gospodarstva Željko Sertić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook