Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka policija je objavila da je u jednoj gimnaziji u Koelnu bio planiran pokolj, ali je policijskom akcijom osujećen.


Na dojavu đaka i ravnateljstva policija je u petak pokušala uhvatiti dvojicu mladića, starih 17 i 18 godina, od kojih je jedan na svojoj internetskoj stranici objavio slike masakra u američkoj školi Columbine u kojoj je jedan adolescent 1999. ubio 13 ljudi.

Vezani članci Slovenski policajac, ilustracija Policija objavila detalje stravičnog pokolja kod Ljubljane - Nazvala ih sestra zbog nasilnog brata. Malo kasnije nazvao je brat: "Sve sam ih ubio, naoružan sam" Slika nije dostupna Njemačka zatvara srednje škole zbog nasilja

Spomenuti je dvojac namjeravao izvršiti pokolj u utorak, točno godinu dana nakon što je jedan njihov vršnjak u pucnjavi u školi u Emsdettenu ranio nekoliko ljudi.

Jedan od osumnjičenih je nakon premetačine njegova doma pobjegao i počinio suicid bacivši se pod tramvaj. Drugi je uhićen i priznao je kakve su im bile namjere. 

U domovima obojice mladića pronađeno je oružje. Njime su planirali pokolj u gimnaziji Georga Buechnera u Koelnu.

Njemačka je policija na višem stupnju pripravnosti u vezi ovakvih slučajeva nakon što je u školi u Finskoj prošloga mjeseca učenik ubio osam ljudi.