Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka zatvara srednje škole zbog nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik broj srednjih škola i gimnazija u južnom dijelu Njemačke zatvoren je ujutro nakon što je policija pronašla naznake o pripremama pokolja, sličnog onomu što se prije dva tjedna dogodio na jednoj njemačkoj srednjoj školi, a policija još uvijek traga za nestalim 18-ogodišnjakom koji je putem interneta najavio da će učiniti pokolj.

"Poduzimamo sve kako bismo otklonili opasnost", izjavio je ministar unutarnjih poslova Njemačke Wolfgang Scaueble (Kršćansko demokratska unija CDU).

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

Vlasti su krenule u akciju potrage i zatvaranja škola nakon što je dojavljeno da je jedan 18-ogodišnjak putem interneta najavio pokolj. Roditelji ovog učenika su još jučer prijavili njegov nestanak i nestanak pištolja iz obiteljskog posjeda. Policija je u međuvremenu pretražila tri škole koje je ovaj učenik do sada pohađao.

Kao i u slučajevima ranijih pokolja na školama, i ovaj učenik slovi kao usamljenik i zaljubljenik u oružje i nasilne video igre.

Ministar prosvjete savezne pokrajine Baden-Wuertenberg, u kojoj se nalazi većina zatvorenih škola, Helmut Rau, opravdao je današnju akciju te odbacio optužbe za širenjem panike.

"Postoje čvrste indicije da se ne radi o neslanoj šali, nego da
postoji konkretna opasnost i zato je bolje biti oprezan nego se kasnije kajati", zaključio je Rau.

Današnji slučaj iznova je pokrenuo raspravu o zabrani agresivnih video igara koja se posljednjih tjedana razvila u Njemačkoj.

"I najnoviji primjer pokazuje da problematiku agresivnih igara treba uzeti ozbiljno", zaključio je Schaueble.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene