Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrata nisu zatvorena

Kirgistan spreman na pregovore o budućnosti zračne baze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kirgistan je spreman za razgovore sa Sjedinjenim Državama o budućnosti svoje zračne baze Manas koja se treba zatvoriti za šest mjeseci, rekao je predsjednik Kirgistana Kurmanbek Bakijev u razgovoru za BBC u srijedu.

Kirgistanski parlament prošlog je mjeseca izglasao zatvaranje te vojne baze, ključnog uporišta za američke i operacije NATO-a u Afganistanu. Vlada je nakon odluke parlamenta američkom veleposlaniku uručila nalog da isprazne baze, ostavivši američkim snagama rok od 180 dana za odlazak.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

>> Kirgistan zatvara američku vojnu bazu na svom tlu

U intervjuu britanskoj postaji BBC Bakijev je kazao da "vrata za pregovore nisu zatvorena'.'Spremni smo za svaku novu ponudu američke vlade koja bi bila usmjerena na stabilizaciju stanja u Afganistanu', rekao je Bakijev kako je prenio BBC.

Bakijev je ranije kazao kako su Sjedinjene Države ignorirale prijašnje pozive Kirgistana da se ponovo razmotri i revidira međudržavni sporazum o korištenju zračne baze Manas.Ured predsjednika Kirgistana nije komentirao navode BBC-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene