Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kirgistan je spreman za razgovore sa Sjedinjenim Državama o budućnosti svoje zračne baze Manas koja se treba zatvoriti za šest mjeseci, rekao je predsjednik Kirgistana Kurmanbek Bakijev u razgovoru za BBC u srijedu.


Kirgistanski parlament prošlog je mjeseca izglasao zatvaranje te vojne baze, ključnog uporišta za američke i operacije NATO-a u Afganistanu. Vlada je nakon odluke parlamenta američkom veleposlaniku uručila nalog da isprazne baze, ostavivši američkim snagama rok od 180 dana za odlazak.

Vezani članci Ukrajinska vojska Otkriveno koliko ukrajinskih vojnika obučava Europska unija, kao i koliko će sve koštati Rasprava u Saboru o obuci ukrajinskih vojnika - 1 Benčić Banožiću: "Kako tumačite da je premijeru svejedno, a traži dvotrećinsku većinu?"

>> Kirgistan zatvara američku vojnu bazu na svom tlu

U intervjuu britanskoj postaji BBC Bakijev je kazao da "vrata za pregovore nisu zatvorena'.'Spremni smo za svaku novu ponudu američke vlade koja bi bila usmjerena na stabilizaciju stanja u Afganistanu', rekao je Bakijev kako je prenio BBC.

Bakijev je ranije kazao kako su Sjedinjene Države ignorirale prijašnje pozive Kirgistana da se ponovo razmotri i revidira međudržavni sporazum o korištenju zračne baze Manas.Ured predsjednika Kirgistana nije komentirao navode BBC-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju