Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kirgistan se proglasio domom Djeda Mraza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastojeći na sve načine ojačati svoje slabašno gospodarstvo mala bivša sovjetska republika Kirgistan proglasila je sebe za novi dom Djeda Mraza.

Navodeći kako je nedavno tvrtka SWECO utvrdila da bi djed Mraz trebao živjeti u Kirgistanu jer bi tako najučinkovitije mogao dostaviti Božićne darove, dužnosnici ove uglavnom muslimanske zemlje su vrlo brzo odlučili iskoristiti to otkriće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne trebaju darivati djecu Muslimanski vjernici u BiH upozoreni da Djed Mraz pripada kršćanskoj tradiciji Slika nije dostupna Opljačkali supermarket Djedovi Mrazovi pištoljem 'napunili' vreću s darovima

Oni su planinskom vrhu dali ime Mount Santa Claus, pridružujući tako Djeda Mraza utemejitelju SSSR-a Vladimiru Iljiču Lenjinu i bivšem ruskom predsjedniku Borisu Jeljcinu koji također imaju svoje planinske vrhove.

Kirgistan je 2008. proglasio godinom Djeda Mraza, a u ljeto namjerava organizirati kongres Djeda Mraza. Ta zemlja također namjerava organizirati godišnje igre na kojima bi se Djedovi iz cijeloga svijeta oprobavali u penjanju uz dimnjak, utrkama saonica i kićenju božićnog drvca.

- Želimo razviti turizam, a Djed Mraz je je idealan brand da bi se to postiglo, rekao je Nurhon Tadžibajeva, dužnosnica u kirgistanskoj turističkoj zajednici.

U većini zapadnih zemalja drži se da Djed Mraz ili Djed Božićnjak živi na Sjevernom Polu. SWECO, međutim, smatra, a kirgistanski dužnosnici objeručke prihvaćaju, da bi ukoliko bi se smjestio u središnjoj Aziji i započeo svoj tradicionalni put na Badnjak prema zapadu on imao učinkovitiju rutu za isporuku poklona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene