Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova od 27 milijuna dolara

Kip slobode godinu dana zatvoren zbog radova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U listopadu počinju radovi obnove Kipa slobode koji će trajati godinu dana, tijekom kojih ga neće moći posjetiti niti jedan turist, rekao je američki tajnik za unutarnje poslove Ken Salazar.

Obnova vrijedna više od 27 milijuna dolara počet će dan nakon 125. obljetnice inauguracije Kipa slobode koja je bila 28. listopada 1886.
Turisti godinu dana neće moći ući u kip i popeti se njegovim stubama do vrha, tj. krune, ali će moći doći na Liberty Island, na kojem s 46-metarski kip nalazi.

Pristup do Lady Liberty bio je zatvoren nakon atentata 11. rujna 2001. i zatim opet otvoren prije dvije godine za male skupine turista.

Zaduženi za obnovu navode da će radovima na spomeniku pridonijeti njegovoj sigurnosti, uz promjene na kružnom stubištu koje vodi do vrha, na protupožarnom sustavu, WC-ima i dizalima. (Hina)

Pročitajte i ovo Radovi u Karlovcu - 1 Zvijezda u problemima Zbog radova dovedeni su na prosjački štap: ''Egzistencija mi je dovedena ne do ruba, nego preko njega'' Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene