Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineska vojska nedavno je provela veliku pustinjsku vojnu vježbu na sjeverozapadu Kine, koristeći višecjevne raketne bacače s bojevim punjenjem.


Tijekom iscrpljujuće vojne vježbe, kineski su vojnici morali prijeći 3000 kilometara u četiri dana i tri noći, boreći se s uvjetima u pustinji i umorom.

Vezani članci Kina mijenja natelitetnu politiku Revolucionarna odluka u Kini koja bi trebala pomoći natalitetu, mijenja se populacijska politika Wuhan Otkriveni novi detalji koji produbljuju raspravu o podrijetlu pandemije, u Kini bijesni: "Pročitao sam to izvješće, potpuna je laž"

"Bilo je to pomalo i teško. Prvo, svi smo umorni nakon ako dugog putovanja. Drugo, tu su terenski uvjeti. To su jaki vjetar i visoke temperature u pustinji. To ujedno predstavlja i izazov za testiranje sposobnosti našeg naoružanja", rekao je za agenciju Reuters kineski vojnik Zha Jun.

Kako bi se privikli na terenske uvjete, vojnici su odmah postavili lansirne platvorme po dolasku i krenuli u potragu za metama. Nakon prve runde napada, morali su se hitno premjestiti na drugu lokaciju, jer su bili izloženi "napadima neprijatelja" kemijskim oružjem.

Po dolasku na novi položaj, kineski vojnici uspjeli su locirati "neprijatelja" u posljednji trenutak te su iskoristili tu prednost za lansiranje nove salve bojevih raketa prema cilju.

Vježba je time provedena uspješno.