Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika vojna vježba

KINEZI RAKETIRALI 'NEPRIJATELJA' Prešli 3000 kilometara, izbjegli napad kemijskim oružjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska vojska nedavno je provela veliku pustinjsku vojnu vježbu na sjeverozapadu Kine, koristeći višecjevne raketne bacače s bojevim punjenjem.

Tijekom iscrpljujuće vojne vježbe, kineski su vojnici morali prijeći 3000 kilometara u četiri dana i tri noći, boreći se s uvjetima u pustinji i umorom.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

"Bilo je to pomalo i teško. Prvo, svi smo umorni nakon ako dugog putovanja. Drugo, tu su terenski uvjeti. To su jaki vjetar i visoke temperature u pustinji. To ujedno predstavlja i izazov za testiranje sposobnosti našeg naoružanja", rekao je za agenciju Reuters kineski vojnik Zha Jun.

Kako bi se privikli na terenske uvjete, vojnici su odmah postavili lansirne platvorme po dolasku i krenuli u potragu za metama. Nakon prve runde napada, morali su se hitno premjestiti na drugu lokaciju, jer su bili izloženi "napadima neprijatelja" kemijskim oružjem.

Po dolasku na novi položaj, kineski vojnici uspjeli su locirati "neprijatelja" u posljednji trenutak te su iskoristili tu prednost za lansiranje nove salve bojevih raketa prema cilju.

Vježba je time provedena uspješno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene