Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje je 25 osoba poginulo danas kad je autobus u kineskoj jugozapadnoj pokrajini Guizhouu izletio sa smrznute skliske ceste baš u vrijeme kad je kineski premijer Wen Jiabao bio u posjetu susjednoj pokrajini u kojoj vlada kaos zbog zime kakve nije bilo zadnji 50 godina.


Prekrcani je autobus danas ujutro izletio s ceste i pao u provaliju duboku 40 metara u dolini kraj grada Zunyija, objavilo je ministarstvo sigurnosti na radu.

Vezani članci Autobus, ilustracija Usred pandemije u ovom se međugradskom autobusu epidemiološke mjere baš i nisu poštovale: ''Vozač mi je rekao da to nije njegov problem'' Policija, ilustracija Vozač kamiona oduzeo prednost autobusu u kojem je bilo 20 učenika: Jedan od njih ozlijeđen

Istražitelji u Guizhouu provjeravaju je li uprava ceste pogriješila kad je dopustila vožnju autobusa u tako opasnim uvjetima.

Wen je u ponedjeljak navečer odletio u Hunan koji graniči s
Guizhouom, ali zbog nevremena njegov avion morao je sletjeti na aerodrom u obližnjem Hubeiju, objavila je državna televizija.

Posjet Changshau, glavnome gradu Hunana Wen je završio vlakom u utorak ujutro.

Sastao se s pokrajinskim dužnosnicima s kojima je razgovarao o upravljanju radovima na saniranju štete jer je u Hunanu palo najviše snijega od 1954.

Najmanje su 24 osobe u zadnja tri tjedna poginule u zgradama koje su se urušile pod snijegom ili pod nanosima snijega na cestama. 

Deseci su u Hunanu i drugim kineskim pokrajinama poginuli u prometnim nesrećama koje su izazvali snijeg i led.