Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Kina stala u obranu ruskih parlamentarnih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je stala u obranu ruskih parlamentarnih izbora, na kojima je stranka Vladimira Putina odnijela veliku pobjedu, priopćivši da rezultati izbora odražavaju volju ruskog naroda.

Kineska reakcija u suprotnosti je s onima SAD-a i Europske unije koje zahtjevaju da Rusija istraži navode o prijevari. Naime, oporbene stranke su izjavile da su izbori održani u nedjelju bili obilježeni prijevarama u korist Putinove stranke Jedinstvena Rusija.

Pročitajte i ovo Muškarac poginuo, troje ozlijeđenih u ukrajinskim napadima Područje Belgoroda Ukrajinci žestoko napali teritorij Rusije! Uhićen Hrvoje Vojković Hrvoje vojković Posao je započeo s Tuđmanovim unukom, Croatia osiguranje isplatilo mu je ogromnu otpremninu, a onda je pao jer nije posadio tulipane

Međutim, Kina je pružila potporu ovim izborima.

"Izbori su prošli glatko", rekao je kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang na redovitoj tiskovnoj konferenciji. "Kina smatra da je to bio izbor ruskog naroda".

Putin je odbacio kritike glede izbora nazvavši pobjedu Jedinstvene Rusije, koja je osvojila više od 64 posto glasova, legitimnim izražavanjem javnog povjerenja.

Odnosi Rusije i Kine bili su desetljećima opterećeni međusobnim nepovjerenjem iz radoblja Hladnog rata, ali su proteklih godina dvije zemlje pronašle zajedničke interese za unapređenje suradnje, posebice na području plina i nafte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene