Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina: Otvoreno godišnje zasjedanje Narodne skupštine na kojem prisustvuje 3 000 zastupnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kini je u srijedu počelo 14-dnevno godišnje zasjedanje Narodne skupštine, čiji će se sudionici ove godine usredotočiti na ekonomske mjere kako bi pokušali održati pod kontrolom inflaciju i proširiti dobrobit od razvoja na ruralna područja.

Među 3.000 zastupnika koji su prisustvovali otvaranju skupštine su kineski predsjednik Hu Jintao, premijer Wen Jiabao i drugi visoki partijski čelnici.

Pročitajte i ovo Nesreća u pekinškom metrou Kumovala snježna oluja VIDEO Drama u podzemnoj željeznici: Za vrijeme najveće gužve raspao se vlak, više od 100 ljudi se polomilo! Slika nije dostupna Prekinuto zasjedanje parlamenta RS zbog međusobnog napadanja zastupnika

Wen je podnio izvješće o radu vlade tijekom 2007. i istaknuo ključne točke ekonomske politike predviđene za ovu godinu, kojima se predviđa ekonomski rast od osam posto te zadržavanje inflacije na prošlogodišnjoj stopi od 4,8 posto.

Kinezi tvrde da je bruto domaći proizvod prošle godine porastao za 11,4 posto, što je najviši postotak od 1994.

Wen smatra da je inflacija najveća briga stanovništva i jedno od ključnih pitanja kada je riječ o ekonomskom razvoju zemlje. "Sve veća razlika u razvoju između urbanih i ruralnih regija još nije dobro obrađena tema," rekao je.

Od zastupnika će se tijekom skupštine tražiti prihvaćanje stranačke liste kandidata koji bi trebali biti imenovani na još upražnjena mjesta te rasprava o reizboru Hua, Wena i drugih vodećih čelnika na vodeća mjesta u vladi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene