Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niske temperature

Od hladnoće se zaledio i slap!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temperature u Kini ove su zime najniže u posljednja tri desetljeća, zbog čega se more u priobalnom području zaledilo i zarobilo 1000 brodica.

Slapovi u istočnoj kineskoj pokrajini Shandong su se smrznuli zbog niskih temperatura, javlja AP To je turistima, ali i domaćem stanovništvu priuštilo uživanje u bajkovitim prizorima.

Pročitajte i ovo Velika hladnoća u SAD-u (Foto: AFP) Polarni vrtlog Ekstremna hladnoća u Americi ubila najmanje 12 ljudi: Brutalni vjetrovi, snijeg i led okovali zemlju Polarna zima zahvatila je sjeverne države SAD-a (Foto: APTN) - 1 #staywarm Panika s druge strane Atlantika, redaju se ozbiljna upozorenja: "Postoji hladnoća, a postoji i HLADNOĆA"

Naime, od mjeseca studenoga zemlju je zahvatio snažan val hladnoće, a prosječna temperatura je minus 3,8 stupnja Celzijusa što je za 1,3 stupnja hladnije nego prosječne zimske temperature u zemlji. To su najhladnije vrijednosti u zadnjih 28 godina, izvijestila je agencija Xinhua, pozivajući se na kineski Meteorološki zavod.

Temperature ispod nule zaledile su more u Zaljevu Laizhou u pokrajini Shandong na istoku zemlje, a u ledu je ostalo zarobljeno oko 1000 plovila, objavio je China Daily.

>>
VIDEO Fascinantne snimke iz Kine!

Zheng Dong, šef meteorološke službe u Pomorskom centru za nadzor koji djeluje u sklopu Državne uprave za oceane, za novine je rekao kako je ovaj tjedan ledom okovan 291 km oceanske površine Zaljeva Laizhou.

Prometovanje je diljem zemlje otežano, a na nekim mjestima i potpuno prekinuto. Više od 140 letova iz državne zračne luke u središnjoj pokrajini Hunan odgođeno je, a zbog obilnih snježnih padavina zatvorene su i neke važne željezničke dionice, primjerice ona na relaciji Peking-Hong Kong- Macau, prenosi China Daily.

Najniže su temperature na sjeveroistoku zemlje. U nekim predjelima iznose minus 15,3 stupnja Celzijusa, što je za 3,7 stupnjeva niže nego prethodnih godina. Meteorolozi su izvijestili da je to najniža temperatura izmjerena u tom dijelu države u posljednje 43 godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene