Xi Jinping (Foto: Arhiva/AFP)
Xi Jinping (Foto: Arhiva/AFP)

Kina je službeno odgovorila na upozorenje američkog predjsendika Donalda Trumpa, koji je poručio da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma s Rusijom, dok se Rusija i Kina "ne opamete". Kinezi su poručili da neće tolerirati bilo kakav oblik ucjene, od bilo koga.


Glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova upozorila je SAD da "ne idu protiv struje" i da dobro promisle prije nego li donesu odluku o povlačenju iz nuklearnog sporazuma s Rusijom.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump odobrio slanje američkih vojnika u Saudijsku Arabiju Donald Trump i Xi Jinping (Foto: AFP) Veliki preokret u svjetskoj krizi koja je mogla utjecati i na Hrvatsku: "Zajednički interesi veći su od naših razlika"

"Obratili smo pažnju na na relevantnu izjavuameričkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog savjetnika Johna Boltona vezanu za Kinu u kontekstu INF sporazuma... Kina se uvijek držala obrambene naravi njezine nacionalne obrambene politike i zaštite svojih državnih interesa. Kina neće tolerirati bilo kakvu ucjenu od bilo koje zemlje", poručila je glasnogovornica kineskog MVP-a Hua Chunying, a prenosi Sputnik.

Podsjetimo, Trump je u ponedjeljak upozorio da SAD ima namjeru ojačati svoj nuklearni arsenal kako bi izvršio pritisak na Rusiju i Kinu.

"To je prijetnja kome god hoćete. I to uključuje Kinu i uključuje Rusiju i uključuje svakog drugog tko želi igrati tu igru. Ne možete to raditi. Ne možete igrati tu igru sa mnom", kazao je Trump.

Rekao je da će se držati svog plana o jačanju nuklearnog oružja "sve dok se ne urazume".