Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za dva dana

Kina neće "ispaliti prvi hitac" u trgovinskom ratu s SAD-om, prvi je na potezu Donald Trump

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina ni u kojem slučaju neće ispaliti prvi hitac u trgovinskom ratu sa Sjedinjenim Državama i neće prva nametati carine, objavilo je u srijedu kinesko ministarstvo financija.

Washington je objavio da će prvi val najavljenih carina ukupne vrijednosti od 34 milijarde dolara kineske robe na snagu stupiti 6. srpnja, a Peking je obećao da će na to odgovoriti isti dan na jednak način.

Pročitajte i ovo Ilustracija američkog vojnika koji je prodavao tajne Kini Prekršio prisegu Američki vojnik optužen za izdaju: Kini prodavao osjetljive informacije o nacionalnoj obrani Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom"

Ako bi najavljene kineske carine na snagu stupile u petak 6. srpnja poslije ponoći kao i u SAD-u zbog vremenske razlike to bi značilo da će carine prva početi primjenjivati - Kina.

Kineskim carinskim tarifama bit će pogođeno više od 800 proizvoda u izvozu ukupne vrijednosti 34 milijarde dolara.

Nakon što su brojni mediji prenijeli da bi Kina ipak, s obzirom na dvanaestosatnu vremensku razliku, najavljene carinske tarife trebala primijeniti prije Washingtona kinesko ministarstvo financija objavilo je kratko pojašnjenje.

"Stajalište kineske vlade izneseno je više puta. Ni u kojem slučaju nećemo ispaliti prvi hitac, odnosno nećemo nametati carinske tarife prije nego što to naprave Sjedinjene Države", stoji u priopćenju bez dodatnog objašnjenja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene