Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina: Najmanje šestero mrtvih u jučerašnjem potresu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je šest osoba jučer je izgubilo život u u naknadnom podrtavanju tla povezanom s velikim potresom koji je 12. svibnja pogodio Kinu, objavila je službena agencija Nova Kina koja je i izvijestila o četiri nove žrtve.

Četiri mrtva su zabilježena u gradu Hanzhongu, u pokrajini Shaanxi, sjeveroistočno od Sečuana, gdje je bio epicentar naknadnog potresa jakosti 6,4 stupnja po Richteru koji se dogodio u nedjelju.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Nepalci oplakuju mrtve u potresu - 1 Neizmjerna tuga Suze djevojčice slamaju srce: Potres je uništio sve, ostala je bez roditelja i braće, sada samo čeka da njihova tijela budu kremirana

Prve dvije žrtve zabilježene su u Sečuanu i u pokrajini Gansu, nešto sjevernije.

U Hanzhongu je 20 osoba teže ozlijeđeno, rekao je gradonačelnik tog grada Hu Runze, a prenosi Nova Kina koja je već bila izvijestila o stotinama ozlijeđenih u tom naknadnom potresu u kojemu je srušeno i više od 70.000 kuća.

Potres koji se jučer popodne osjetio u krugu od više stotina kilometara najsnažnije je naknadno podrhtavanje tla, kako tvrde kineske stručne službe, povezano s velikim potresom od 12. svibnja.

Katastrofalni potres koji je prije dva tjedna razorio Sečuan bio je jakosti 8 stupnjeva i usmrtio je više od 62.000 ljudi, prema službenim potvrđenim podatcima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene