Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2039 stradalih

Kina: Dan sjećanja na žrtve potresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina će danas održati nacionalni dan sjećanja na žrtve razornog potresa koji je prošlog tjedna pogodio zapadni dio zemlje, objavila je kineska vlada, dok je službeni broj poginulih u potresu narastao na 2.039 žrtava.

Službena kineska novinska agencija Xinhua objavila je da se 195 osoba još uvijek smatra nestalim u potresu koji je prošlu srijedu pogodio provinciju Qinghai, planinsko područje 200-tinjak kilometara sjeverozapadno od tibetanskog grada Qamdoa. Magnituda potresa je bila 7,1 stupnjeva po Richteru, uslijed čega je razrušeno gotovo 90 posto građevina u blizini samog epicentra.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

>> Potres u Kini: Pronađeno dvoje preživjelih nakon 123 sata

Unatoč slabim nadama spasilačke ekipe i dalje tragaju za preživjelima u gradu Gyegu, središtu okruga Yushu s oko 90.000 stanovnika, nakon što je dan ranije tamo pod ruševinama pronađeno troje preživjelih. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene