Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1944 poginulih

Potres u Kini: Pronađeno dvoje preživjelih nakon 123 sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prošlotjednu potresu na Tibetu poginulo je 1944 ljudi, objavile su kineske vlasti, a spasilačke ekipe iskopale su još dvoje preživjelih nakon više od stotinu sati provedenih pod ruševinama.

Još 216 ljudi smatra se nestalima, objavila je novinska agencija Xinhua. Iako nakon potresa u srijedu traje akcija spašavanja u uništenu gradu Gyeguu u pokrajini Qinghaiu, žarište se postupno seli na raspodjelu humanitarne pomoći.

Kineski predsjednik Hu Jintao prošli je vikend otputovao u Yushu da izrazi potporu preživjelima i nadzire dostavu pomoći. Hu je obećao obnovu škola i kuća i pozvao na nastavak spašavanja svih možebitno preživjelih pod ruševinama. Državna je televizija objavila kako su spasilačke ekipe izvukle dvoje preživjelih nakon 123 sata pod ruševinama.

>> U potresu u Kini 1.706 mrtvih

Klima na Tibetu, a Gyegu je na visini od četiri tisuće metara, zahtijeva hitan početak obnove jer temperature noću padaju ispod ništice, a stalni su snažni vjetrovi. Za idućih nekoliko dana meteorolozi najavljuju hladnoću i snijeg. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene