Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un u ponedjeljak je u svom novogodišnjem obraćanju poručio da Sjedinjene Države neće moći započeti rat protiv Sjeverne Koreje sada kad ta država može pogoditi američki teritorij svojim nuklearnim naoružanjem.

Galerija


"Cijele su Sjedinjene Države u dometu našeg nuklearnog oružja, a tipka za nuklearni napad uvijek je na mom stolu. Ovo je stvarnost, a ne prijetnja", rekao je Kim Jong Un.

Vezani članci Sjevernokorejska raketa (Foto: Arhiva/AFP) SAD poručio Kim Jong Unu: "Dajte nam svoje nuklearno oružje i skidamo vas s liste sponzora terorizma" Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Sjeverna Koreja objavila da zaustavlja nuklearni program!

Južnokorejska agencija Yonhap prenosi kako je sjevernokorejski čelnik pozvao na masovnu proizvodnju nuklearnih i balističkih raketa te je proglasio da je njegova država u 2017. postala nuklearna sila.

Naglasio je da će Pjongjang iskoristiti to oružje samo kad sigurnost države bude pod prijetnjom.

Sjevernokorejski čelnik u govoru je rekao i kako dvije Koreje trebaju poboljšati svoje odnose te da je put prema dijalogu otvoren.

Kim Jong Un razmatra slanje sjevernokorejske sportske delegacije na Olimpijske igre koje će se u veljači održati u južnokorejskom Pyeongchangu te je otkrio kako bi se dvije Koreje u bliskoj budućnosti trebale sastati kako bi raspravile o toj temi. (Hina)