Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kim Jong-un se oprostio od jednog od svojih glavnih suradnika koji je u utorak poginuo u misterioznoj prometnoj nesreći.


Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un predvodio je posljednji pozdrav Kim Yang-gonu te se i fizički oprostio od njega prišavši lijesu u kojem je ovaj ležao.

Pritom su se na licu sjevernokorejskog vođe jasno mogle vidjeti emocije koje su ga shrvale. To je ujedno i rijetka prilika za tako nešto s obzirom da Kim Jong-un rijetko pokazuje emocije.

Sjevernokorejska news agencija izvijestila je kako je Kim Yang-gon poginuo u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak ujutro. Nije poznato više inormacija, osim da je riječ o jednom od Kimovih najbližih suradnika.

Kao jedan od najviših sjevernokorejskih dužnosnika, Kim Yang-gon bio je član visokog izaslanstva koje je u kolovozu pregovaralo s Južnom Korejom, nakon razmjene topničke vatre kojom su se povisile napetosti na jednu od najviših točaka zadnjih godina.

Vezani članci Kim Jong Un i Kim Yo Jong Sjevernokorejski diktator Kim Jong Un u komi, pojavila se nasljednica? "Procjenjujem da je u komi, ali da je još uvijek živ" Kim Jong Un Više eksplozija u Sjevernoj Koreji? Svjetski mediji pišu da je poginulo 15 ljudi

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook