Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvanule fotokopije

Kim Jong Un i njegov otac koristili su lažne putovnice kupljene na globalnom crnom tržištu

Kim Jong Un (Foto: AFP)
Kim Jong Un (Foto: AFP) Foto: Afp
Sjevernokorejski vođa Kim Jong-Un koristio je ilegalno dobivenu brazilsku putovnicu za podnošenje zahtjeva za vizu u zapadne zemlje devedesetih godina.

U medijima su osvanule fotokopije dvije brazilske putovnice koje je navodno koristio Kim Jong-Un i njegov otac Kim Jong-Il.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Kim Jong Un Pripravnost za rat Kim Jong Un nakon vojne vježbe neprijatelja: "Moramo brzo biti savršeno spremni za rat"

Putovnice je 1996. godine izdao brazilsko veleposlanstvo u Pragu.

Itamaraty, ministarstvo vanjskih poslova Brazila, izjavilo je da istražuje taj slučaj. S druge strane, Ministarstvo pravosuđa, kao no sjeverokorejsko veleposlanstvo u Brazilu ne žele komentirati slučaj.

Prema dokumentima koje je obavio Reuters, Kim Jong-Un putovao je pod pseudonimom Josefa Pwaga, rođenog 1983. godine u Sao Paolu. Kim Jong-Il je navodno koristio ime Ijong Tchoi.

Prije uvođenja digitalnih sigurnosnih mjera, brazilske putovnice bile su popularne na globalnom crnom tržištu zbog etničke raznolikosti i političke neutralnosti Latinske Amerike, prenosi Time.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene