Napokon je otkriveno zašto svi 'vole diktatora iz Sjeverne Koreje, Kim Jong Una. Naime, gdje god da se pojavi i što god da napravi, to je popraćeno valom, ako hoćete, i uznemirujućeg entuzijazma uz obavezan gromoglasan pljesak.


Prebjeg iz Sjeverne Koreje, koji je htio ostati anoniman, razotkrio je zašto građani te zemlje sve što njihov vođa Kim Jong Un radi, poprate gromoglasnim pljeskom i s, ostatku svijeta, neshvatljivim entuzijazmom.

Vezani članci Moon Jae-in i Kim Jong-un (Foto: AFP) Iznenada se sastali Moon i Kim: Dva su sata razgovarali na sjevernoj strani sela mira Slika nije dostupna S bogatog juga tražili bolji život na sjeveru kod Kim Jong-una, a on...

"Kad ljudi plješću... ako ne plješćete, ako zadrijemate, obilježeni ste kao netko tko ne slijedi doktrinu Kim Jong Una", rekao je neimenovani prebjeg, koji se nalazi u Seulu, a prenosi Daily Mail.

"Skandirate 'Živio!' i plješćete jer ne želite umrijeti", dodao je. Svjedok - prebjeg kaže i da je 20 godina služio u sjevernokorejskoj vojsci te da ga je prvi pokušaj bijega iz te zemlje stajao 15 godina zatvora i nebrojenih premlaćivanja u istom.

NEŠTO SE DOGAĐA Najizoliranija zemlja na svijetu se mijenja

"Kad Kim Jong Un napravi nešto krivo, ako narod nije bio dobar, on uperi prstom u nekog i kaže 'ti si to krivo napravio'. Stoga, ljude se kažnjava ili pogubljuje. No nisu građani napravili ništa krivo", kaže prebjeg.

Muče ga, kaže i misli o supruzi i dvoje djece koje je ostavio u Sjevernoj Koreji, odakle je pobjegao 2014. godine. Sa svoje dvije kćeri, kaže, otad se nije čuo, a sa suprogom je imao tek nekoliko vrlo kratkih telefonskih razgovora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook