Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Božić, vrijeme potrošnje'

Kardinal Puljić poziva političare na veću odgovornost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Vinko Puljić pozvao sve političare u Bosni i Hercegovini da pokažu veću angažiranost i odgovornost za dobrobit cijele Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda.

'Političari u ovoj zemlji bi morali s više odgovornosti rješavati pitanja važna za cijelu zemlju a ne samo za jedan narod', kazao je Puljić u Sarajevu na novinskoj konferenciji.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić pozvao sve političare u Bosni i Hercegovini da pokažu veću angažiranost i odgovornost za dobrobit cijele Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda, a katoličke je vjernike potaknuo da hrabro svjedoče svoj identitet u životu i radu.

>>Bozanić: Vlast razara čovjeka i Hrvatsku vodi u nesreću

U svojoj je božićnoj poslanici kardinal Puljić istaknuo kako je proslava najradosnijeg kršćanskog blagdana ujedno poziv na učvršćivanje vjere u sadašnjem vremenu.

'Osposobljava nas to otajstvo vjere da u ovo društvo u koje su se ukorijenilo zlo i malodušje unesemo poruku života i hrabru nadu koja zrači u tu našu svagdašnjicu spremnošću nositi se sa svim izazovima kojih ima napretek', kazao je vrhbosanski nadbiskup, dodavši kako je želja svih istinskih vjernika da kršćanstvo bude prepoznatljvije i sposobnije ugraditi se u javni život te se oduprijeti agresivnom relativizmu, konzumerizmu i sekularizmu.

Upozorio je i kako potrošački mentalitet nameće Božić kao vrijeme potrošnje a zanemaruje Isusa te kako se u lažnoj demokraciji nameće mentalitet po kojemu je jači uvijek u pravu.

"Zato obnavljajući vjeru u slavlje Isusova rođenja želimo u to društvo unijeti vrednovanje čovjeka, pravo na život, svetost braka i sačuvati ljepotu i draž obiteljskog zajedništva i gnijezdo ljubavi", kazao je kardinal Puljić, poželjevši vjernicima da ih Božić ispuni radosnom nadom i pouzdanjem kako ne bi posustali u nošenju svagdanjeg križa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene