Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karamanlis nije optimist oko imena Makedonije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki premijer Kostas Karamanlis izjavio je kako nije optimist glede rješenja spora oko službenog naziva Makedonije dok Skoplje ne promijeni dosadašnje stajalište.

'Naše je stajalište pronaći jedinstveno međunarodno ime koje će i geografski definirati susjednu zemlju, no stajalište makedonske Vlade ne daje mi razlog da budem optimističan', rekao je Karamanlis.

Pročitajte i ovo Makedonski parlament (Foto: AFP) Kraj dugogodišnjeg spora Makedonski parlament izglasao promjenu imena zemlje: Grčki premijer uputio čestitke Zoran Zaev i Alexis Tsipras (Foto: AFP) Kompromisno rješenje Skoplje i Atena postigle dogovor nakon 27 godina: Evo kako bi se trebala zvati Makedonija

Na konferenciji za novinare u povodu otvorenja Međunarodnog sajma u Solunu Karamanlis je susjednu zemlju optužio da 'nema želju pronaći uzajamno prihvatljivo rješenje'.

Istaknuo je kako Grčka podupire 'europsku perspektivu' jugoistočnih europskih zemalja, među kojima je i Makedonija, za koju je rekao da se neće moći pridružiti Europskoj uniji 'ako se ne pronađe rješenje za naziv države'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene