Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u Kanadi

Pronađeno tijelo jednog od napadača u stravičnom pokolju, policija traga za drugim: "Nemojte mu prilaziti"

Damien Sanderson i Myles Sanderson
Damien Sanderson i Myles Sanderson Foto: Handout / Royal Canadian Mounted Police Saskatchewan / AFP
Kanadska policija pronašla je u ponedjeljak mrtvog jednog od osumnjičenika za masovni pokolj nožem u kojemu je u nedjelju ubijeno deset osoba, dok je drugi osumnjičenik, njegov brat, još uvijek na slobodi.

Braća su bila osumnjičena za ubojstvo deset ljudi i ranjavanje 18 u napadu nožem koji je u nedjelju duboko potresao domorodačku zajednicu u Saskatchewanu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe

Napadi su bili među najsmrtonosnijima u modernoj povijesti Kanade. Policija je rekla kako se čini da su neke od žrtava bile meta, dok su druge očito bile nasumične.

Damien Sanderson (31) pronađen je mrtav u James Smith Cree Nationu, a njegov brat, Myles Sanderson (30) "možda je zadobio ozljede" i možda traži liječničku pomoć, rekla je Rhonda Blackmore, zapovjednica Kraljevske kanadske konjičke policije Saskatchewan.

"Sa smrću jednog brata Sandersona i ranjavanjem drugog, broj žrtava sada iznosi 11 mrtvih i 19 ozlijeđenih", rekla je Blackmore.

Pronađen na otvorenom

"Tijelo Damiena Sandersona pronađeno je na otvorenom u području s visokom travom u blizini kuće koja se pretraživala", rekla je.

"Možemo potvrditi da ima vidljive ozljede. U ovom trenutku se ne vjeruje da si je te ozljede sam zadao", rekla je Blackmore ne precizirajući što je uzrok ozljeda.

Damien Sanderson i Myles Sanderson Damien Sanderson i Myles Sanderson (Foto: Handout / Royal Canadian Mounted Police Saskatchewan / AFP)

Upitana je li Myles Sanderson osumnjičen da je također ubio svog brata, Blackmore je rekla: "Nismo to potvrdili. Ne možemo reći je li Myles bio umiješan u smrt Damiena."

Također je upozorila da policija još uvijek smatra Mylesa Sandersona opasnim za javnost, čak i ako je ozlijeđen.

"Myles ima poduži kriminalni dosje koji uključuje kaznena djela protiv osoba i imovine... Smatramo ga naoružanim i opasnim. Nemojte mu prilaziti", rekla je Blackmore.

Traže ga od svibnja

CBC News izvijestio je da je policija u saskatchewanskom gradu Saskatoonu tražila Mylesa Sandersona od svibnja, kada se prestao sastajati sa svojim službenikom za uvjetni otpust nakon što je odslužio kaznu za napad, pljačku i izricanje prijetnji.

Premijer Justin Trudeau nazvao je napade "šokantnim i srceparajućim" i rekao da je razgovarao s vodstvom James Smith Cree Nationa i premijerom Saskatchewana Scottom Moeom kako bi obećao potporu svoje vlade.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene