Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šesnaest ljudi je nestalo u hladnim vodama kanadskog Atlantika nakon pada helikoptera koji je prevozio radnike na naftnu platformu, priopćila je u četvrtak glasnogovornica spasilačke službe i dodala da je jedna osoba spašena iz mora.


Nema više preživjelih u nesreći helikoptera koji se u četvrtak srušio u sjeverni Atlantik pred obalom kanadske pokrajine Newfoundland, rekli su dužnosnici danas, što znači da je konačni broj poginulih 17.

Vezani članci Cjepivo AstraZenece Kanada donijela odluku o cjepivu AstraZenece: Neće obustaviti upotrebu, ali preispituju jedan savjet Policijska sirena, ilustracija Šesnaestogodišnjakinja koja je nestala u Lipiku pronađena u Daruvaru

'U helikopteru se nalazilo 18 ljudi, a jedna je osoba pronađena i spašena', rekla je Jeri Grychowski iz Centra za koordinaciju spašavanja u Halifaxu na poluotoku Novoj Scotiji. Spasioci su pronašli i jedno tijelo te dva prazna čamca za spašavanje.

Helikopter je letio prema naftnoj platformi Hiberniji kad se srušio oko 47 nautičkih milja (87 kilometara) jugoistočno od St. Johna, glavnog grada Newfoundlanda i Labradora.

'U vodi je čamac za spašavanje, ali trenutačno nema naznaka da je itko u njemu', dodala je glasnogovornica spasilačke službe.

U potragu za preživjelima uključeni su jedan 'hercules', dva helikoptera za spašavanje i dva broda. Temperatura vode je nešto iznad ništice, a valovi su visoki do tri metra.

Jedna je osoba spašena nakon što je helikopter pao u more dok je u četvrtak prevozio radnike na naftne platforme. Jedno je tijelo izvađeno iz mora dok je 16 nestalo. 'Nije više vjerojatno da će se naći preživjeli', rekao je na konferenciji za tisak Denis McGuire koji vodi operacije spašavanja.