Ruski tajkun Sergej Polonski izručen je u nedjelju iz Kambodže u Rusiju gdje će se suočiti s optužnicom za pronevjeru nakon što se gotovo dvije godine uspješno skrivao od ruskog pravosuđa.


Putnički zrakoplov u kojemu se nalazio Polonski sletio je u nedjelju na večer u moskovsku zračku luku Domodedovo, izvijestila je ruska novinska agencija TASS, dodajući da ga je policija odvela s piste.

Vezani članci Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije Predsjednica Europske komisije zahtijeva odgovor: "Zašto Rusija nudi milijune doza cjepiva, a nema ni za svoje stanovništvo?" Mađarska nabavila kinesko cjepivo 01 Prvi u EU-u koriste rusko cjepivo, a sada i kinesko: Stiglo prvih 550 tisuća doza

"Osoblje ruskog ministarstva unutarnjih poslova dopratilo je gospodina Polonskog do područja Ruske Federacije i bit će mu suđeno u skladu s ruskim zakonima", rekla je glasnogovornica ministarstva Elena Aleksejeva.

Polonski je izručen godinu dana nakon što je kambodžanski vrhovni sud donio odluku protiv izručenja, koji je sredinom 2013. u Rusiji optužen u odsutnosti zbog sumnje u pronevjeru u poslu s nekretninama u Moskvi.

Optužbe protiv Polonskog, čije se bogatstvo procjenjivalo na 1,2 milijarde dolara, vezane su za posao što ga je on pokrenuo, a u kojemu je nestalo više od 115 milijuna dolara uplaćenog novca za stanove u četvrti koju je gradio.

Provokacija ili pokazivanje mišića - ratni brodovi u Sredozemlju

Slavik Brzojan, Polonskijev odvjetnik, tvrdi da Polonskijeva obrana u Rusiji i Kambodži nije bila službeno obaviještena o izručenju te da je ruski odvjetnik, koji je otputovao u Kambodžu nakon što je Polonski uhićen, također uhićen u toj zemlji.

Odvjetnik smatra da bi Polonski, ukoliko bude osuđen, mogao u zatvoru provesti najviše deset godna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook