Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kalifornija strepi od novih požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u Južnoj Kaliforniji jučer su počele zapošljavati nove vatrogasce i nabavljati protupožarnu opremu, budući da meteorolozi predviđaju nove suhe vjetrove kakvi su prošloga mjeseca u Kaliforniji izazvali razorne požare.

Opsežne pripreme za borbu protiv požara kalifornijske su vlasti su počele nakon kritika da nisu dovoljno iskoristile zračne snage u gašenju prošlomjesečnih požara koji su zahvatili oko tisuću četvornih kilometara površine, pri čemu je poginulo deset osoba, a izgorjelo je više od 2.000 domova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kalifornija u vatri Požari koji gutaju sve pred sobom: "Ovo je prvi put u 33 godine da smo premašili dva milijuna hektara" Slika nije dostupna Evakuirano 175 000 ljudi Najveći požari u povijesti Kalifornije: Najmanje šestoro mrtvih, 500 uništenih domova, 43 ranjenih civila

Vatrogasni dužnosnici su izvijestili da će 28 protupožarnih zrakoplova, 13 više nego što bi bilo uobičajeno za ovo doba godine, ovoga tjedna rasporediti na krizna područja kako bi mogli reagirati na svaku dojavu o požaru. Na području istočno od Los Angelesa, prošloga mjeseca jednom od najkritičnijih, bit će raspoređeno i sto vatrogasnih spremišta.

Američke vlasti kažu i da su angažirale četiri zrakoplova C-130 prenamijenjenih za gašenje požara, koji će biti raspoređeni u područje sjeverozapadno od Los Angelesa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene