Obavijesti Video Pretražite Navigacija
devet mrtvih u Iranu

VIDEO Pogledajte kako je dron otkrio gdje se nalazi helikopter u kojem je poginuo predsjednik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera u planinskom području blizu granice s Azerbajdžanom. U helikopteru je bilo devet osoba, nema preživjelih.

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi i njegov ministar vanjskih poslova poginuli su u padu helikoptera koji se srušio u planinskom području u nedjelju.

Prvo je došla informacija o grubom slijetanju, a onda i da se helikopter srušio. Raisi je otputovao na azerbajdžansku granicu radi svečanog otvaranja brane Qiz-Qalaisi, koja je bila zajednički projekt. 

Vrijeme je bilo loše, snježna mećava i slaba vidljivost, a spasioci su do olupine došli jutros. Locirao ju je turski dron. 

Na Flightradar24.com vidi se kako je turska bespilotna letjelica AKINCI01 kružila oko mjesta za koje se vjerovalo da se zrakoplov u nedjelju srušio. Turski dron otkrio je izvor topline koja je dolazila iz srušenog helikoptera i koordinate mjesta nesreće podijelio s iranskim vlastima, prenijela je agencija Anadolija.

Turska je poslala dron kao pomoć u potrazi i spašavanju.

Tijek događaja u Iranu nakon pogibije predsjednika pratite OVDJE.

Pročitajte i ovo Mjesto pada helikoptera u Iranu velika tragedija VIDEO Objavljena snimka s mjesta pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik

Pročitajte i ovo Ebrahim Raisi poginuo u nesreći Tko je bio Ebrahim Raisi? Naredio je provođenje zakona o čednosti, mlada Iranka ubrzo je ubijena

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene