Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijela zvijezda na čelu

Kadirov izvan sebe, ukrali mu omiljenog pastuha: "I što sada reći o ljudskim pravima na Zapadu"

Ramzan Kadirov
Ramzan Kadirov Foto: Afp
Pastuh koji je bio u vlasništvu čečenskog ratnog zapovjednika Ramzana Kadirova ukraden je iz privatne štale u češkoj općini Krabčice.

16-godišnji čistokrvni konj nadimka Zazou, vrijedan 17.072 eura, nestao je iz štale u noći 4. ožujka, javljaju tamošnji mediji. Češka policija potvrdila je nestanak životinje.

Policijski detektivi smatraju da je lopov skinuo sigurnosni lanac s kliznih vrata staje i odveo konja, piše BBC.

Pročitajte i ovo Ramzan Kadirov, predsjednik Čečenije RAT U UKRAJINI Kadirov: "Ma, kakvi pregovori sa Zelenskim! Osvajamo Kijev do kraja godine"

Jezdci, češka publikacija koja se bavi jahanjem i utrkama, piše da je Kadirov kupio Zazoua 2012. godine, a zatim ga doveo u Krabčice iz Dubaija. Godine 2014. Zazou je postao dio Kadirovljeve sankcionirane europske imovine.

Pročitajte i ovo Ramzan Kadirov Uspon Wagnera Vođa Čečena ima novi plan: "Ozbiljno planiram konkurirati dragom bratu. Mislim da ću uspjeti"

U ožujku 2022. lokalni su mediji izvijestili o još jednom pokušaju odvođenja Zazoua iz štale, zajedno s drugim konjem u vlasništvu Kadirova.

Ramzan Kadirov Kadirov konj (Foto: Češka policija)

Otprilike mjesec dana prije nego što je Rusija napala Ukrajinu dva čovjeka koja su govorila ruski došla su u staju tvrdeći da moraju premjestiti konje u Poljsku. Nakon što je vlasnik staje odbio suradnju, pet dana su kampirali u svojoj prikolici nedaleko od staje.

Policija je uputila apel javnosti da jave ako znaju bilo kakve informacije o tome gdje se Zazou nalazi, rekavši da je 16-godišnji konj imao prepoznatljivu nepravilnu bijelu zvijezdu na čelu.

 

 

"Što reći o ljudskim pravima na Zapadu ako grubo krše prava konja, najmiroljubivijih, najljubaznijih i najnježnijih životinja na svijetu?" napisao je Kadirov na svojoj stranici na Facebooku, u komentarima koje je prenio Moscow Times.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene