Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAT U UKRAJINI

Kadirov: "Ma, kakvi pregovori sa Zelenskim! Osvajamo Kijev do kraja godine"

Ramzan Kadirov, predsjednik Čečenije
Ramzan Kadirov, predsjednik Čečenije Foto: Afp
Ramzan Kadirov, čelnik ruske regije Čečenije, rekao je u intervjuu emitiranom u ponedjeljak da će Rusija postići svoje ciljeve u Ukrajini do kraja godine i da bi bilo pogrešno pregovarati s predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Kadirovljeve snage imaju važnu ulogu u ratu u Ukrajini otkako je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu prije gotovo godinu dana. On je formirao neformalni savez s vođom ruske plaćeničke skupine Wagner Jevgenijem Prigožinom i drugim nacionalističkim tvrdolinijašima koji podržavaju rat.

U intervjuu emitiranom na glavnom kanalu državne televizije rekao je da Rusija ima snage da zauzme glavni grad Kijev - iz kojeg je potjerana u prvim tjednima rata - i da mora zauzeti drugi ukrajinski grad Harkiv i luku Odesu.

Pročitajte i ovo Olga Zenkova rusiju trese skandal Putinovu propagandisticu silovali Čečeni, među njima i nećak Ramzana Kadirova? "Bili su u restoranu, a onda su upali borci"

"Vjerujem da ćemo do kraja godine sto posto izvršiti zadatak koji nam je postavljen", rekao je Kadirov, piše MSN.

Budući da niti jedna strana nije spremna na ustupke, čini se da nema mnogo izgleda za mirovne pregovore. Kadirov je novinarki Olgi Skabejevoj rekao: "Pogrešno bi bilo da sjednemo za pregovarački stol sa Zelenskim."

Pročitajte i ovo Ramzan Kadirov Putinov suradnik Čečenski vođa Kadirov radio sklekove na državnoj televiziji: Komentari su urnebesni

 

Kadirov, čelnik većinom muslimanske južne ruske regije Čečenije, sebe je često opisivao kao ratnika u službi Vladimira Putina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene