Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenski eurozastupnik:

'Nema ratifikacije bez povlačenja tužbi protiv Ljubljanske banke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija neće započeti postupak ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om, ako hrvatska ne povuče tužbe protiv Ljubljanske banke pred hrvatskim sudovima, izjavio je slovenski eurozastupnik Jelko Kacin.

U priopćenju, koje je Kacin poslao medijima povodom rasprave o napretku Hrvatske prema članstvu u EU-u, a koje je na vanjskopolitičkom odboru Europskog parlamenta predstavio izvjestitelj i češki socijaldemokrat Liborja Roučka, Kacin je naveo kako je Roučkovo izvješće uravnoteženo, te da će ratifikacijski postupak hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu početi 'čim se za to stvore uvjeti'.
No, do toga neće doći, ako hrvatska vlada ne povuče punomoći hrvatskim bankama, koje Lubljansku banku tuže pred hrvatskim sudovima, naveo je Kacin, dodavši da zato 'nikakav pritisak' na Sloveniju kao članicu EU-a da požuri s ratifikacijom 'u ovom trenutku ne koristi, nego dapače šteti'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon postignut dogovor Ljubljanska banka više nije prepreka, ratifikacija može početi! Slika nije dostupna S Milanovićem 10.3. Veber: Ratifikacija hrvatskog ugovora ovisi o Janši

>> Slovenija pod paljbom Europe: Ako ne ratificirate ugovor, imat ćete problema!

Kacin, koji je inače izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju, ali se često oglašava i u vezi s bilateralnim pitanjima Hrvatske i Slovenije, tvrdi u priopćenju da opunomoćenici dviju vlada France Arhar i Zdravko Rogić teško mogu riješiti problem Ljubljanske. Arhar i Rogić taj problem neće riješiti jer, kako navodi, to nije tehničko nego političko pitanje.

'To je politički problem, pa zahtijeva političku odluku hrvatske vlade', ustvrdio je Kacin.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene