Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južnokorejska mornarica pronašla je potonuli brod, a potraga za njegovih 14 nestalih članova posade nastavlja se već drugi dan u uzburkanim vodama u blizini južne obale Južne Koreje.


Teretnjak Eastern Bright s 2.000 tona dušične kiseline nestao je u utorak u moru u blizini luke Yeosu, 455 km južno od Seula.

Vezani članci Nakon potrage, pronađeno je tijelo dječaka 02 Pronađeno tijelo dječaka (4) u Neretvi: ''Očekujete da ćete uspjeti pomoći, nadate se najboljemu..." GSS traga za četverogodišnjim djetetom Još nisu našli dječaka (4) koji je nestao u Neretvi, spasioci pretražuju svaki kamen: "I do hrvatske granice pretraživat ćemo obale rijeke"

Mornarički brod je sonarom na velikoj dubini otkrio objekt koji po obliku i veličini odgovara nestalom južnokorejskom brodu, ali ga nije mogao podići jer leži u dubokoj vodi, rekao je glasnogovornik mornarice poručnik Kim Su-min, kako prenosi agencija Associated Press.

Kim je kazao kako je sonar vrlo točan te da nikakav drugi sličan objekt nije opažen u području skoro 460 metara udaljenom od mjesta s kojeg je Eastern Bright poslao poziv u pomoć.

Agencija dpa izvješćuje kako je jedan mornar iz Mianmara spašen, ali da se za 12 Korejanaca i dva Mianmarca s broda još uvijek traga.

Spasilačku akciju u kojoj sudjeluje 25 brodova ometa loše vrijeme koje je vjerojatni uzrok potonuća broda.