Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef francuske diplomacije

Juppe novi francuski ministar vanjskih poslova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy objavio je u nedjelju navečer da je dosadašnjeg ministra obrane Alaina Juppea imenovao ministrom vanjskih poslova na mjesto Michele Alliot-Marie koja je podnijela ostavku.

'Odlučili smo reorganizirati ministarstva vanjskih poslova i obrane', rekao je šef francuske države. Dosadašnja ministrica vanjskih poslova Alliot-Marie podnijela je u nedjelju ostavku zbog niza gafova glede krize u Tunisu zbog kojih je njezina popularnost pala na rekordno nisku razinu.

Juppe je iskusni konzervativni političar koji je tijekom devedesetih godina obnašao dužnosti premijera i ministra vanjskih poslova. Sarkozy je također najavio imenovanje senatskog čelnika vladajućeg UMP-a Gerarda Longueta na mjesto ministra obrane, a njegova najbližeg suradnika Claudea Gueanta na mjesto ministra unutarnjih poslova umjesto Bricea Hortefeuxa.

Zahtjevi da Alliot-Marie podnese ostavku pojačali su se posljednjih dana nakon niza njezinih gafova, poput odmaranja u tuniskom ljetovalištu dok su u toj zemlji trajali protuvladini prosvjedi. Isto tako, prihvatila je letjeti privatnim zrakoplovom suradnika u međuvremenu svrgnutog tuniskog predsjednika Zinea al-Abidinea Ben Alija. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skender Hyseni kandidat Demokratskog saveza Kosova za šefa diplomacije Slika nije dostupna Parlament BiH odbacio zahtjev za smjenu ministra Alkalaja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene