Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy objavio je u nedjelju navečer da je dosadašnjeg ministra obrane Alaina Juppea imenovao ministrom vanjskih poslova na mjesto Michele Alliot-Marie koja je podnijela ostavku.


'Odlučili smo reorganizirati ministarstva vanjskih poslova i obrane', rekao je šef francuske države. Dosadašnja ministrica vanjskih poslova Alliot-Marie podnijela je u nedjelju ostavku zbog niza gafova glede krize u Tunisu zbog kojih je njezina popularnost pala na rekordno nisku razinu.

Juppe je iskusni konzervativni političar koji je tijekom devedesetih godina obnašao dužnosti premijera i ministra vanjskih poslova. Sarkozy je također najavio imenovanje senatskog čelnika vladajućeg UMP-a Gerarda Longueta na mjesto ministra obrane, a njegova najbližeg suradnika Claudea Gueanta na mjesto ministra unutarnjih poslova umjesto Bricea Hortefeuxa.

Zahtjevi da Alliot-Marie podnese ostavku pojačali su se posljednjih dana nakon niza njezinih gafova, poput odmaranja u tuniskom ljetovalištu dok su u toj zemlji trajali protuvladini prosvjedi. Isto tako, prihvatila je letjeti privatnim zrakoplovom suradnika u međuvremenu svrgnutog tuniskog predsjednika Zinea al-Abidinea Ben Alija. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Jandroković upozorio Jeremića da ne krivotvori povijest Slika nije dostupna Skender Hyseni kandidat Demokratskog saveza Kosova za šefa diplomacije