Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Austrijski monstrum Josef Fritzl priznao je da se vidi kao silovatelja, za što je odgovorna njegova majka koja ga je navodno zlostavljala.


Sudeći prema prvim dostupnim informacijama iz dosjea forenzičnog psihijatra, a koji su se pojavili u nekim austrijskim medijima, Fritzl je planirao utamničenje svoje kćeri Elisabeth dok je sjedio u zatvoru zbog silovanja.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Objavljena cijela snimka Fritzlovog odmora na Tajlandu Slika nije dostupna Silovao da dobije besplatni zatvorski tečaj engleskog

'Shvatio sam da imam zlu crtu u sebi. Za nekoga tko je rođen da bude silovatelj prilično sam se dugo i suzdržavao', rekao je Fritzl psihijatrici.

Nakon svega, ispostavilo se da je Fritzl već imao kriminalni dosje zbog seksualnog napastovanja. Naime, 1967. osuđen je na 18 mjeseci zatvora zbog brutalnog silovanja 24-godišnje žene prijeteći joj nožem u njenom domu.

Prema izvještajima Dr. Adelheid Kastner, priznate forenzične psihijatrice, koja je proučavala Fritzla i s njim vodila mnoštvo razgovora, austrijski monstrum pronašao je idealno rješenje za svoje nastrane fantazije nakon što je oslobođen iz zatvora. Tada je odlučio zatočiti svoju kćer, kako bi mogao živjeti 'zlu stranu' svoje osobnosti istodobno vodeći normalan život.

Fritzl je rekao psihijatrici kako je njegov stav prema ženama oblikovala njegova stroga majka, koja ga je tukla te mu nije dopuštala druženje s drugom djecom sve dok nije krenuo u školu.

On je bio neka vrsta 'alibi djeteta' – njegova majka ga je začela samo kako bi dokazala partneru da nije sterilna.

>> Monstrum Fritzl proglašen zdravim

>> Suđenje Josefu Fritzlu početkom 2009.

Dr. Kastner zaključila je kako se Fritzl uspijevao ograditi od onoga što čini, tako što nije gledao žrtvu u lice dok ju je silovao.

'Ne samo da je bio sposoban voditi dvostruki život, nego je uspijevao voditi i trostruki život bez ikakvih problema.'

Prema izvještajima psihijatrice, Fritzl je klinički zdrav i spreman za suđenje, no dijagnosticiran mu je 'ozbiljan poremećaj ličnosti i seksualnog ponašanja'.

Na temelju tih izvještaja tužiteljstvo je tražilo od suda da Fritzl bude smješten u psihijatrijsku ustanovu, pod nadzorom, gdje će biti podvrgnut odgovarajućoj terapiji i lijekovima.

Suđenje se očekuje početkom iduće godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju