Obavijesti Video Pretražite Navigacija
završena istraga

Prijavljen zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva: Silovao 29-godišnjakinju tijekom okupacije Lovasa

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Podnesena je kaznena prijava za ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz 1991. godine protiv 61-godišnjeg državljanina Srbije.

Završena je istraga nad državljaninom Srbije (61) iz Vukovara za kojeg se sumnja da u studenom 1991. godine silovao 29-godišnjakinju u svom uredu u obiteljskoj kući u Lovasu tijekom njegove okupacije.

Tada je imao 29 godina, a kako pišu iz PU vukovarsko-srijemske, pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba naoružan je u nekoliko navrata prisiljavao 29-godišnjakinju na spolni odnos, izlažući je patnji i poniženjima.

Pročitajte i ovo Sukob na Dolcu - 4 "Provocirate!" FOTO/VIDEO Muškarci napali bubnjare na Dolcu, morala intervenirati i policija

Pročitajte i ovo Ilustracija Susjedi čuli krike Užas u susjedstvu: Pretukao i zadavio djevojku pa dva dana spavao kraj njezina tijela

Protiv njega podnesena je kaznena prijava osječkom Županijskom državnom odvjetništvu "zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava Ratni zločin protiv civilnog stanovništva, opisano i kažnjivo u članku 120. stavak 1. OKZ RH", javili su iz PU.

Trenutačno nije dostupan hrvatskim vlastima.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene