Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijun dolara i mjenica za još pet

Još nisu ispunjeni uvjeti za jamčevinu Strauss-Kahna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici bivšeg čelnika Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna danas su sucu u New Yorku predali milijun dolara i mjenicu na 5 milijuna dolara za jamčevinu, ali prije nego izađe iz pritvora ostaje za riješiti još neka pitanja oko jamčevine.

Prema odredbama jamčevine koju je odredio sudac njujorškog Vrhovnog suda Michael Obus, Strauss-Kahn, optužen za pokušaj silovanja hotelske sobarice, mora biti u 24-satnom kućnom pritvoru s elektronskim praćenjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strauss-Kahn u Beogradu Bivši šef MMF-a stigao u Srbiju: Prva tri mjeseca savjete dijelim besplatno! Slika nije dostupna Potvrdio Vučić Strauss-Kahn i Gusenbauer - novi savjetnici srbijanske vlade

>> Strauss-Kahn može kući uz elektronski nadzor i čuvara

'Nitko neće biti pušten ukoliko se, na zadovoljstvo suda, ne zadovolje svi uvjeti', rekao je Obus Kahnovim odvjetnicima. Strauss-Kahn, koji je protekle četiri noći proveo u zloglasnom njujorškom zatvoru Rikers Island, odbacio je optužbe za kazneni seksualni čin, pokušaj silovanja, seksualno zlostavljanje, protuzakonito zatočenje i nasilno dodirivanje.

U međuvremenu je MMF priopćio da će Strauss-Kahn dobiti otpremninu od 250.000 dolara, ali da će u narednim godinama od mirovine i srodnih isplata primati znatno manje novca. Strauss-Kahn je zasjeo na čelo MMF-a 2007. s plaćom od 420.930 dolara godišnje koja se godišnje korigirala zbog stope inflacije. Također je godišnje primao 73.000 dolara za životne troškove. I ta je svota godišnje rasla zbog inflacije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene