Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukrajinski sud u četvrtak je i treći put odgodio razmatranje žalbe bivše premijerke Julije Timošenko na sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zloporabe vlasti.


'Saslušanje je odgođeno za 16. kolovoza', objavio je predsjednik suda Stanislav Miščenko.

Vezani članci Suci dolaze na ispitivanje u USKOK Osječki suci kojima je Mamić na leđa natovario teške optužbe morat će se suočiti i s dodatnim teretom - utvrđen im je nesrazmjer imovine Slika nije dostupna Zbog nedolaska Trautmana, odgođeno suđenje u slučaju Kalambura

Sud je izašao u susret zahtjevu tužiteljstva koje je već zatražilo odgodu saslušanja dva prethodna puta - polovicom svibnja te polovicom lipnja. Tužitelji traže liječnički pregled Julije Timošenko, koja ima problema s kralješnicom, kako bi se utvrdilo je li sposobna nazočiti raspravama.

Jedan od odvjetnika Julije Timošenko, Sergej Vlasenko, ocijenio da se novom odgodom želi sprječiti da Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu razmotri taj slučaj.

>> Suđenje Timošenko: Kijev pristaje na međunarodnog promatrača

'Ukrajinske vlasti boje se Strasbourga i čine sve da slučaj ne dođe tamo', izjavio je Vlasenko.

Prije nego li sud u Strasbourgu krene razmatrati slučaj Timošenko, moraju biti iscrpljene sve pravne mogućnosti u Ukrajini, što neće biti slučaj sve dok ne završi žalbani proces i presuda ne postane pravomoćna. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.