Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubajska policija objavila je da je još 15 osoba sa stranim putovnicama osumnjičeno za ubojstvo jednog pripadnika Hamasa, čime je broj osumnjičenih porastao na 26.


Šest novoosumnjičenih ima britanske, a po troje francuske, australske, odnosno irske putovnice, dodala je policija u priopćenju. Među novim osumnjičenima je pet žena. Stigli su u Dubai iz šest europskih zemalja i Hong Konga.

Vezani članci Izvlačenje Suzy Ishkontane Petogodišnja djevojčica sedam je sati bila zatrpana u ruševinama zgrade, u krvavim sukobima sve više stradavaju djeca U Gazi uništene stotine zgrada Uništene ceste, zgrade, stotine mrtvih: Izrael kaže da nema roka za završetak sukoba - ''Ne stojimo sa štopericom. Želimo postići ciljeve''

Policija je objavila imena i fotografije 15 osoba osumnjičenih za ubojstvo Mahmuda al-Mabhuha koji je 20. siječnja pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Dubaiju.

Među 11 osoba koje su prije osumnjičene za Mabhuhovo ubojstvo šest je imalo britanske putovnice, tri su imale irske, a po jedna njemačku, odnosno francusku putovnicu. U priopćenju je policija navela da bi broj osumnjičenih mogao još porasti.

Zemlje Europske unije su u ponedjeljak osudile ubojstvo dužnosnika Hamasa u Dubaiju, ali nisu izravno dovele u pitanje Izrael, već su upozorile na korištenje europskih putovnica u toj operaciji. (Hina)