Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bit će to osveta kakvu ISIL nije vidio'

Kralj će osobno bombardirati džihadiste IS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jordanski kralj Abdullah, koji je inače vojni pilot, mogao bi osobno sudjelovati u zračnim napadima na Islamsku državu.

Monarh je najavio napade na položaje Islamske države (ISIL) nakon što je zarobljeni jordanski pilot Moaz al-Kassasbeh pogubljen početkom ovog tjedna, a pojedini arapski mediji tvrde kako će kralj osobno sudjelovati u bombardiranju.

Najava dolazi nekoliko dana nakon posjete Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je pojedinim članovima Kongresa priopćio kako ISIL može očekivati žestoku osvetu.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt" Maksim Kuzminov Maksim Kuzminov Detalji likvidacije ruskog pilota koji je pobjegao od Putinovog režima: Pronađen mrtav s nekoliko rana od vatrenog oružja

UAE se povukao iz zračnih napada na IS

'Kralj je rekao kako će učiniti nešto što ISIL nikada do sada nije vidio. Vidi se da je ljut. Rekao mi je da će jedini problem biti to što neće imati dovoljno goriva ili municije', rekao je predstavnik Republikanske partije Duncan Hunter.

Kralj Abdullah susreo se sa Barackom Obamom i drugim čelnicima SAD-a u utorak ubrzo nakon objavljenog videa egzekucije jordanskog pilota. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene