Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je da je učinak jučerašnje regionalne konferencije u Sloveniji bio ispod očekivanja, unatoč ocjenama sudionika koji su je nazvali uspješnom.


Jeremić je dodao kako Srbija nije sudjelovala jer domaćini nisu mogli ispuniti zahtjev da se poštuje rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti UN-a. Prema njoj, Kosovo je sastavni dio Srbije. Jeremić je rekao da će Beograd nastaviti regionalnu suradnju koja je iznimno važna, ali nikada neće priznati Kosovo.

Vezani članci Granični prijelaz Bregana - Obrežje Susjedi u pandemiji najlakše mogu doći do Hrvatske, vlasti upozorile na kazne za putovanja bez opravdanog razloga Red za testiranje na koronavirus u Sloveniji Otvara se put prema izlaznoj strategiji: Susjedi bilježe sve bolje brojke, nadaju se ukidanju policijskog sata

'Prije svega, ne treba se radovati bilo čijem neuspjehu. Mislim da je za žaljenje činjenica da je ova konferencija i pored svih napora koji su uloženi na kraju imala učinak koji je daleko ispod svih očekivanja. To tako nije moralo biti tako. Mogli su tamo biti svi. Mogao je iza te konferencije ostati neki trag', rekao je Jeremić.