Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petnaestogodišnji dječak iz Gradiške u BiH preživio je ugriz zmije otrovnice.


Neobično topla zima izmamila je zmije otrovnice koja je 3. siječnja ugrizla dječaka, pišu bosanski mediji. Samo zahvaljujući snalažljivosti susjeda i brzoj liječničkoj intervenciji, izbjegnuta je tragedija.

Vezani članci We are dying here (Foto: Dnevnik.hr) Zatvara se migrantski kamp Vučjak, migranti ne žele iseliti te poručuju: Možete nas otjerati samo silom Poskok ugrizao dječaka starog tri godine (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Koristimo posljednje zalihe seruma proizvedenog u našem Imunološkom zavodu, a ugriza zmija ove godine više od prosjeka

Tijekom čišćenja bunara u mjestu Gornja Kurkovica, nedaleko Gradiške, iz zida je izašla zmija za koju se pretpostavlja da je poskok te ugrizla dječaka za kažiprst desne ruke.

Dječak je pao u stanje šoka, a u pomoć mu je priskočio susjed i odvezao ga u Gradišku. Od tamo je dječak u kritičnom stanju prevezen u bolnicu u Banju Luku. Liječnici su potvrdili kako je situacija bila iznimno opasna, no dječakovo stanje je sada stabilizirano i nije životno ugrožen.

Ubijena zmija bila je dugačka od 70 - 80 cm i na sebi je imala šarene pruge. Bosanski mediji pišu kako ni najstariji mještani s obje strane Save ne pamte da je nekoga ugrizao Poskok.