Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje je jedna osoba smrtno stradala, a više ih je ozlijeđeno u eksploziji u skladištu oružja i steljiva na sjeveru Venezuele, doznaje se od vladinih izvora koji napominju da uzrok eksplozije nije poznat.


'Eksplozija se dogodila u skladištu oružja i uzrokovala je detonacije. Čekamo kraj detonacija kako bismo počeli istragu', rekao je ministar obrane, general Carlos Mata Figueroa za javnu televiziju VTV. Eksplozija je uzrokovala požar koji se vidio s udaljenosti od nekoliko kilometara. Eksplozija se dogodila u vojnom skladištu javne tvrtke CAVIM-a u gradu Maracayju.

Vezani članci Eksplodirao automobil u Beogradu Preminuo muškarac čiji je terenac raznesen u eksploziji: "Bilo je strašno, on je ostao bez noge, djevojka je vrištala" Eksplozija u Jordanu Serija eksplozija u američkom vojnom skladištu: "Činilo se kao potres, staklo se razbilo, djeca su počela plakati"

Područje u krugu od pet kilometara uokolo evakuirano je iz opreza, rekao je guverner pokrajine Arague Rafael Isea. Guverner je potvrdio pogibiju žene u eksploziji. 'Sva državna tijela, službe civilne zaštite i vatrogasci rade na mjestu nesreće. Stanje još nije pod nadzorom', rekao je ministar unutarnjih poslova Tareck El Aissami, za javnu televiziju.

Ministar navodi da 'više od tisuću pripadnika spasilačkih ekipa i vojnika' pokušava ugasiti požar i skloniti građane na sigurno, dok streljivo i dalje eksplodira u skladištu. (Hina)