Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilo je to 2009.

Jedan od pariških bombaša glumio u glazbenom spotu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od identificiranih pariških napadača, Ismael Omar Mostefai, 2009. godine glumio je u rap video spotu, javlja BFM TV. Pojavio se u svega nekoliko kadrova i s napola osvijetljenim licem.

Mosefai je identificiran putem DNK analize uzoraka uzetih s jednog od njegovih prstiju, koji je pronađen u koncertnoj dvorani Bataclan, gdje je ubijeno 89 osoba i gdje se raznio bombom kad je policija izvršila prepad.

Pročitajte i ovo Policija u Parizu Uoči Olimpijskih igara Ministar poručio policajcima: "Bit ćete pošteno plaćeni, ali očekujem stopostotnu mobilizaciju" Slika nije dostupna Poznati tajnim službama Pariz: Uhićena dvojica muškaraca zbog planiranog bombaškog napada

Odrastao je u južnom predgrađu Pariza, prije nego se odselio u Chartres, gdje ga je navodno radikalizirao jedan belgijski imam.

UŽIVO - ISIL OBJAVIO UPOZORENJE DRŽAVAMA KOJE GA NAPADAJU, ZAPRIJETIO I WASHINGTONU Pronađen sumnjiv paket u automobilu u Bruxellesu

Njegov DNK je poznat francuskoj policiji otprije, jer je bio uhićen i kažnjavan više puta zbog sitnih krađa i kriminalnih radnji, ali zbog kojih nikad nije dobio zatvorsku kaznu.

Vjeruje se da je Mosefai trenirao s džihadistima u Siriji u periodu krajem 2013. i početkom 2014. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene