Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Japanski zatvorenici ne vole demodirane pidžame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski zatvorenici ne vole odijevati demodirane pidžame, drže da su im ćelije premale, a priželjkuju i ukusniji jelovnik, pokazuju rezultati ankete koju je japanska vlada provela među bivšim zatvorenicima.

Oko 70 posto ispitanika koji su ćeliju dijelili s drugim
zatvorenicima, žalilo se na nedostatak prostora. No i 44 posto
osuđenika koji su kaznu izdržavali u samici ocijenilo je da su ćelije premale, piše ministarstvo pravosuđa u izvješću objavljenom u srijedu.

Pročitajte i ovo Ilustracija prenatrpani zatvori Zbog nedostatka mjesta u ćelijama puštat će i deportirati strane zatvorenike Slika nije dostupna Japanski premijer u posjetu Kini

Oko polovica ispitanih bivših zatvorenika ocijenilo je hranu lošom i osudilo zatvorsku praksu služenja večere već u pet sati poslije podne. Također su priželjkivali veću količinu kruha po obroku umjesto veće količine riže ili tjestenine.

Bivši zatvorenici kao negativnost izdvojili su i pidžame s
vertikalnim prugama, ocijenivši ih zastarjelima. Gotovo polovici ispitanih drži da je pidžamama loša boja, a dizajn je staromodan po mišljenju 44 posto ispitanih.

Prema podacima ministarstva pravosuđa oko 81.300 Japanaca od ukupno 127 milijuna ljudi bilo je u zatvoru krajem prošle godine. Odbor Ujedinjenih naroda ocijenio je da su japanski zatvori prenatrpani i da im nedostaje primjerena zdravstvena skrb.

Makoto Ternaka, glavni tajnik organizacije za zaštitu ljudskih prava Amnesty International Japan upozorio je kako su zapravo "Zatvori zatvoreno društvo i zato se ondje naveliko krše ljudska prava. Potrebno je poduzeti drastične mjere na temelju poštivanja ljudskih prava kako bi se promijenili zatvorski uvjeti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene