Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozdravio okupljene

Japanski car slavi 79. rođendan i moli za žrtve tsunamija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski car Akihito, koji je proslavio 79. rođendan, izjavio je sa svog balkona pred tisućama ljudi koje su ga došle pozdraviti da se savršeno oporavio nakon zahvata na srcu u veljači i dodao da moli za žrtve tsunamija od 11. ožujka 2011.

Car je stajao na balkonu carske palače i pozdravio masu okupljenih u Istočnom vrtu koja je mahala japanskim zastavama. U vrlo kratkoj izjavio je naglasio da razmišlja o žrtvama potresa, tsunamija i nuklearne katastrofe.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

'Preostaje samo par dana ove teške godine. Predviđam ih provesti u molitvi za sreću svih Japanaca i posebice onih pogođenih katastrofom'.

>> Japanski car Akihito u subotu na operaciji srca

Japanski car ima tek simboličnu funkciju i nikakvih političkih ovlasti. Car Akihito je stupio na prijestolje 1989. nakon smrti oca Hirohita. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene