Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preuzele titulu od žena u Hong Kongu

Japanke ponovno najdugovječnije žene na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanke su preuzele titulu najdugovječnijih od žena u Hong Kongu.

Podaci japanskog ministarstva zdravstva pokazuju da djevojčice rođene u Japanu 2012. mogu očekivati da će živjeti 86.41 godinu, što je više od 85.9 iz 2011. kada je prosjek pao nakon što su tisuće života prerano izgubljene u toj prirodnoj katastrofi.

"Zbog prirodne katastrofe 2011. porasla je stopa mortaliteta, ali je očekivani životni vijek ponovno porastao kada je taj čimbenik otpao", rekao je dužnosnik ministarstva, objavio je France 24.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraživanje pokazalo Otkrivena tajna dugovječnosti: Evo zašto Japanke najduže žive! Slika nije dostupna Bizarno oglašavanje VIDEO Djevojke iznajmljuju bedra za reklame...

>>VIDEO Djevojke iznajmljuju bedra za reklame...

Japanci su poznati po svojoj dugovječnosti, što se pripisuje zdravoj prehrani, aktivnom životnom stilu i dobrom zdravstvenom sustavu. Japanke su 2011., prvi put u 25 godina, izgubile vodeći poziciju na ljestvici dugovječnosti od žena u Hong Kongu.

Na listi za 2012., stanovnice Hong Konga su pale na drugo mjesto s životnim vijekom od 86.3 godine, a slijede žene iz Španjolske, Francuske i Švicarske. Očekivani životni vijek Japanaca također je porastao sa 79.44 u 2011. na 79.94 prošle godine, što ih smješta na peto mjesto najdugovječnijih muškaraca.

>>Japanke više nisu stidljive: 'Želim biti struna na njegovu violončelu'

Najduže žive Islanđani s prosjekom od 80.8 godina, pa muškarci u Hong Kongu, Švicarskoj i Izraelu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene