Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljna upozorenja

Japan u strahu: Može li Sj. Koreja lansirati raketu sa sarinom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moguće je da Sjeverna Koreja ima kapacitet za lansiranje projektila s bojevom glavom napunjenom sarinom, upozorio je u četvrtak japanski premijer Shinzo Abe.

"Moguće je da je Sjeverna Koreja već sposobna proizvesti bojeve glave sa sarinom", rekao je japanski premijer Shinzo Abe na sjednici parlamenta, ne navodeći pritom nikakvo objašnjenje niti detalje o izvoru te informacije.

Pročitajte i ovo Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao Japanski premijer Shinzo Abe i predsjednik SAD-a Donald Trump (Foto: AFP) Demonstracija zajedništva Trump nastavlja s pritiskom: "Spremni smo napustiti pregovore sa Sjevernom Korejom"

Glasnogovornik vlade Yoshihide Suga je, komentirajući izjavu premijera, kazao da je "aludirajući na stanje u Siriji, naš premijer priznao da ne možemo isključiti mogućnost da Sjeverna Koreja dođe u posjed kemijskog oružja".

"Vjerojatno je da Sjeverna Koreja održava više postrojenja za proizvodnju kemijskog oružja te već sada posjeduje znatnu količinu", kazao je Suga.

Japan se još uvijek sjeća napada sarinom u tokijskoj podzemnoj željeznici 20. ožujka 1995. koji je izvela sekta Aum Shinri Kyo. U tom je napadu ubijeno 13 ljudi, a posljedice, od nekih i nepovratne, osjetilo je 6300 ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene