Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Janukovič čeka odluku ustavnog suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski premijer Viktor Janukovič i dalje je spreman na kompromis u borbi za vlast s predsjednikom Viktorom Juščenkom, ali se nada da će Ustavni sud poništiti predsjednikovu odluku o raspuštanju parlamenta i raspisivanju prijevremenih izbora.

Proruski premijer Janukovič rekao je da se njegova koalicija neće pripremati za izbore prije nego Ustavni sud donese odluku o ustavnosti ukaza prozapadnog predsjednika Juščenka.

Pročitajte i ovo Poljski borbeni avioni dramatična situacija Borbene avione podigli Poljska i NATO: Veliki ruski napad na Ukrajinu, odjekuju eksplozije i uz granicu Snimka iz Bahmuta objavljena na Twitteru Borba za svaki metar Desetomjesečna bitka za grad: Ukrajina tvrdi da je potisnula ruske snage s nekih položaja u Bahmutu

Janukovič je na sjednici vlade međutim naglasio da je spreman nastaviti razgovore s Juščenkom sve dok se ne postigne kompromis.

Dvojica ukrajinskih čelnika nisu uspjela postići dogovor tijekom razgovora u utorak koji je trajao gotovo pet sati.

Juščenko je u ponedjeljak izazvao ustavnu krizu u zemlji raspuštanjem parlamenta i raspisivanjem prijevremenih izbora za 27. svibnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene